top of page

Waarom Business Simulaties?

Een betere manier van   leren

bkg-MPtop-1536x994.jpg

Learning by Doing

Kennis opdoen is één, maar aan de hand van de opgedane kennis beslissingen nemen, doet nooit meer worden vergeten.

Onderzoek toont aan dat leerlingen slechts ongeveer 20% onthouden van wat we ze in de klas vertellen. Maar als ze leren door te doen, behouden ze ongeveer 82% van de kennis.

Wanneer studenten realistische zakelijke beslissingen nemen in een simulatie en onmiddellijk de resultaten van hun acties zien, zullen de belangrijke bedrijfsprincipes een deel van hun natuurlijke denken worden.

De juiste vaardigheden ontwikkelen

om uit te blinken in een zakelijke carrière

Beslissingen nemen

Analytisch vermogen

Leiderschap

Conceptueel redeneren

Communicatie

Reflectie

Verantwoordelijkheid nemen

'Big picture' denken

Teamwork

Creativiteit

Business Plan

Een betere manier van   lesgeven

shutterstock_521300515.jpg

Motiveer 

Het onderlinge concurrentievermogen stimuleert de motivatie en versnelt leren.

Dankzij de realistische omgeving, directe feedback en resultaten en de competitieve aard van de simulaties gaan studenten experimenteren om elkaar uit te concurreren. Studenten kunnen hun vaardigheden en kennis testen op een speelse en interactieve wijze waardoor ze volledig in het leerproces opgaan. De directe feedback zorgt ervoor dat studenten in staat worden gesteld om de gevolgen van hun handelingen in te zien en te evalueren, waardoor ze voor de volgende speelronde beter beslagen ten ijs kunnen komen.

Meet en waarborg leerresultaten

Beoordeel individuele- en teamprestaties en houdt de leervoortgang altijd bij.

Dankzij een groot aantal instrumenten en activiteiten die wij met onze business simulaties beschikbaar stellen, helpen wij docenten om tijd te besparen en lesgeven gemakkelijk te maken. Het meten en het beoordelen van de leervoortgang van de gebruikers staat daarbij centraal.

shutterstock_1513014998_edited.jpg
shutterstock_2158159745.jpg

Flexibel en schaalbaar

Ideaal voor groepen van 3 tot 1000 personen voor op-locatie of enkel online op-afstand.

Dankzij de online omgeving van business simulaties hebben zij alles in huis om op verschillende manierer ingezet te kunnen worden: klassikaal, online of een hybride variant. Een heel team kan tegelijkertijd ingelogd zijn, ieder vanaf hun eigen computer, vanuit hun eigen huis, terwijl ze online samenwerken en discussiëren over hun keuzes en mogelijke uitkomsten.

Met een klik van de muis voeg je nieuwe gebruikers toe of start je een nieuwe game.

Onze klanten

En hun ervaringen met Business Simulaties

"We hebben een geweldige Business Simulation gedraaid. De studenten waren in de terugkoppeling omtrent leereffect en de "fun"-factor (strijden tegen teams) unaniem enthousiast.
Zoals gebruikelijk zullen we dit ieder jaar herhalen. Ik weet niet hoelang ik dit zelf nog ga doen, maar het blijft in het programma!"

Fred F. Rorink
Hoofddocent Bedrijfskunde Saxion Hogescholen

bottom of page